9,4 Webwinkelkeur score
Gratis verzending boven € 100,-
Vakkundige live chatsupport
Scherpste aanbiedingen
9,4 Webwinkelkeur score
Gratis verzenden boven € 100,-
Vakkundige chatsupport
Dompelpomp
Heeft u wateroverlast of wilt u structureel overtollig water wegpompen uit een bepaalde ruimte of situatie dan is de dompelpomp de juiste keuze. De dompelpomp verpompt water en voert deze af, het is tevens mogelijk om een vlotter te installeren die automatisch detecteert in geval dat de dompelpomp onder water staat. Met dit handige mobiele apparaat zijn de toepassingen eindeloos. Meer informatie over de dompelpomp
Niet gevonden wat u zocht?
Doorzoek het gehele assortiment met de zoekfunctie bovenaan de pagina.
Meer informatie over de dompelpomp
Wat is een dompelpomp en hoe werken ze?
Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een dompelpomp direct in de waterbron geplaatst om de vloeistof te kunnen afvoeren. In de meeste gevallen worden deze pompen gebruikt om een ruimte of object te ontdoen van water. Hierbij kun je denken aan het leegpompen van een zwembad, maar natuurlijk ook aan een kelder die is ondergelopen met grondwaterstand.
Welke verschillende dompelpompen zijn er?
Er zijn verschillende soorten dompelpompen leverbaar. Dat is nodig omdat niet elke soort vloeistof hetzelfde is. Voorbeelden daarvan zijn schoon grondwater, water met een hoge hoeveelheid zand of sterk vervuild water. De aanzuiging van de betreffende dompelpomp moet hier geschikt voor zijn om een goede werking te kunnen garanderen. Om water weg te kunnen pompen dat redelijk schoon is, bijvoorbeeld regenwater of zwembadwater, kun je het beste een schoonwater dompelpomp gebruiken.
Dompelpompen voor het afvoeren van vervuild water
Vervuild water met bijvoorbeeld zand, stenen of restmateriaal kan het beste worden afgevoerd met een vuilwaterpomp. Deze pompen hebben een soort vermaler aan de onderzijde. Grove vuilresten in het water kunnen daardoor makkelijk worden afgevoerd. Er bestaan ook dompelpompen met een vlotter. Deze uitvoeringen gaan zelf aan en uit. Daardoor loop je niet het risico dat de pomp droogloopt als het meeste water is weggezogen uit de ruimte.
Meer specifieke dompelpompen zijn onder andere de zoutwaterpomp en pompen die bestand zijn tegen chemicaliën of agressieve stoffen. De behuizing van deze dompelpompen is sterker waardoor het mechanisme goed beschermt blijft tegen bijtende zuren.
Een dompelpomp gebruiken
Dompelpompen zijn heel makkelijk in gebruik. De onderzijde van de pomp zuigt het water aan en vervoert deze naar de aansluiting. In de meest gevallen is dit een slang of een buis. Een dompelpomp kan direct in de waterbron worden geplaatst omdat de motor van de pomp zichzelf koelt met het water dat wordt aangezogen. Een dergelijke pomp is makkelijk te plaatsen, compact van formaat en vrijwel direct klaar voor gebruik als de stekker wordt aangesloten op het lichtnet.